- 21. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set769
Troels rabarber er blevet humungous!
Vi er lige så stille gået igang med at konservere og fermentere diverse sager fra skolehaven. Det tager lidt tid at køre det hele i stilling, men jeg tilstræber at koordinere så meget som muligt af skolehavens udbytte med de retter og den mad, som skal laves i skolekøkkenet. Således håber jeg at kunne gøre store dele af madkundskabsundervisningen selvforsynende.
Det er nemlig sådan, at vores skolehave består af alle mulige tilflyttere. Således er vores vinrabarber fra lærer-Troels have, ligesom jordskokkerne er fra chefens have. Faktisk er de oprindeligt er fra, nu pensioneret, Inges have. Det er vel det man kalder tredje generations invandre-jordskokker:-)
Og lad os nu bruge lidt rabarber.
Ca. 1,5 Liter saft og ca. 2-3 dl rabarbersirup.
Rabarbersaft
1 l Vand.
6-7 Stængler rabarber.
200 g Rørsukker.
1 tsk Vaniljesukker (eller kornene fra en hel vaniljestang).
- Kom rabarber, vand, sukker, stjerneanis, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde.
- Kog op og lad det koge i 7-10 minutter.
- Tag gryden af varmen og lad saften køle af.
- Sigt saften gennem en sigte og hæld den direkte på en skoldet ren flaske.
Rabarbersirup
2 dl Rabarbersaft.
1 dl Vand.
1 dl Sukker.
- Kom sukker i en kasserolle og hæld vand og rabarbersaft heri. Du skal endelig ikke rør i siruppen endnu.
- Tænd blusset på middelvarme og lad sukkeret smelte stille og roligt. Hold øje med siruppen og gå umiddelbart ikke fra den, hvis du ikke er en øvede køkkenskriver.
- Så snart sukkeret er smeltet, skal siruppen gerne småboble i 5-6 minutter. Den må for guds skyld ikke bulderkoge – bare småboble. Ved bulderkogningen, vil den højest sandsynlig krystallisere, når den bliver kølet af. Eller koge ind til en karamel.
- Når siruppen har småboblet i 5-6 minutter, tages kasserollen af blusset. Siruppen stilles til afkølingen. Når siruppen køler af, vil den blive mere tyk i sin konsistens.
Velbekomme.